Duplatnis (© MN Press)
Duplatnis (© MN Press)

On ne skače, on leti: Duplantis u Beogradu postavio novi svetski rekord (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.03.22. | 19:27

A tek nas čeka Prvenstvo sveta u dvorani

Biće Beograd za dve sedmice centar planetarne atletike, kad na programu bude Svetsko prvenstvo, ali izgleda da je Armand Duplantis požurio, nije mogao da čeka još 14 dana, već je odmah po dolasku u glavni grad Srbije ostvario najbolji rezultat svih vremena u skok motkom!

Na mitingu u Beogradu, sjajni Šveđanin je preskočio lestvicu postavljenu na šest metara i 19 centimetara, što niko nikad pre njega nije uradio. Na taj način je pomerio granicu postavljenu na mitingu u Glazgovu februara 2020. Tad je preleto 6,18, sad prevazišao sebe.

Izabrane vesti

Duplantis je prošle godine osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju, a u ovoj atletskoj disciplini očigledno mu nema ravnog. Dokaz za to su sedam uzastopnih letova iznad šest metara, kao i 20 vezanih pobeda u dvorani.

Da su se vremena promenila i simbol ove discipline Sergej Bubka odavno prevaziđen pokazuje podatak da je Armand Duplantis vlasnik tri najbolja rezultata ikad. U poljskom Torunu je 8. februara 2020. preleteo 6,17, sedam dana kasnije u Škotskoj 6,18, da bi sad u Beogradu otišao na 6,19. Koliko je ubedljiv svedoči da je na mitingu održanom u ponedeljak drugoplasiranog ostavio za čitav metar!?

Ko zna gde su granice ovog momka. Tek su mu 22 godine...


tagovi

atletikaskok s motkom

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara